Skip to main content

Youtube-annonsering

Youtube är den mest kraftfulla och engagerande plattformen för att få exponering.

Kontakta oss

Rörlig marknadsföring med Youtube-annonsering

Med över 2 miljarder aktiva användare varje månad erbjuder Youtube en unik möjlighet att marknadsföra dina produkter, tjänster eller varumärke på ett sätt som är både effektivt och underhållande. Genom att utnyttja den enorma räckvidden och den diversifierade publikens intressen kan du fånga tittarnas uppmärksamhet och omvandla dem till engagerade kunder. Låt oss utforska de spännande möjligheterna och ta din marknadsföring till en helt ny nivå med Youtube-annonsering!

Så sköter vi er Youtube-annonsering

Bygg varumärke på världens mest använda sociala plattform. Fånga den engagerande publiken med rätt produkt eller tjänst. Kontakta oss idag om du vill veta mer om att annonsera på Youtube. Så här jobbar vi med Youtube-annonsering:

Målgruppsanalys

Vi hjälper dig att definiera din målgrupp och använda de olika målgruppsinställningarna på Youtube för att nå ut till rätt personer. Vi använder demografiska data, intressen, beteenden och andra relevanta faktorer för att skapa en effektiv målgruppssegmentering.

Planering

Vi tar fram en detaljerad kampanjplan som inkluderar val av annonstyp, annonstid och budget. Vi identifierar de mest lämpliga annonstyperna för att nå dina mål och föreslår en realistisk budget som passar din marknadsföringsstrategi.

Produktion & optimering

Vi hjälper dig att skapa engagerande och relevant annonsmaterial, inklusive videor, banners och texter. Vi ser till att annonserna följer Youtube’s riktlinjer och bästa praxis. Dessutom övervakar vi kontinuerligt resultatet och genomför optimeringar för att förbättra annonsernas prestanda över tid.

Rapportering & uppföljning

Vi håller dig informerad om framstegen och resultaten genom regelbundna rapporter och avstämningar. Vi delar värdefulla insikter och rekommendationer baserat på data för att hjälpa dig att förstå hur din Youtube-annonsering presterar och vilka åtgärder vi vidtar för att optimera den.

Vad är Youtube-annonsering?

I dagens digitala värld är Youtube en av de största plattformarna som erbjuder enorma möjligheter för företag att marknadsföra sina produkter och tjänster på ett engagerande sätt. Med över 2 miljarder aktiva användare runt om i Världen är Youtube en guldgruva för att nå ut till en bred målgrupp och locka till sig potentiella kunder. Här kan du läsa om vad Youtube-annonsering är för något och hur du kan använda det på bästa sätt för att sälja fler produkter eller tjänster. Vi tittar också på vilket syfte Youtube-annonsering passar bäst och vilken målgrupp du bör rikta in dig på.

Youtube-annonsering innebär att marknadsföra dina produkter eller tjänster genom att visa annonser på Youtube-plattformen. Det finns olika typer av annonser som du kan använda, inklusive TrueView-annonser, bumperannonser och skyltannonser. TrueView-annonser är vanligtvis de mest populära eftersom de ger tittarna möjlighet att välja om de vill titta på hela annonsen eller hoppa över den efter några sekunder.

Hur kan du använda Youtube-annonsering för att sälja fler produkter eller tjänster?

Skapa engagerande och relevanta annonser: För att locka tittarnas uppmärksamhet och öka chansen att de agerar, se till att dina annonser är intressanta, relevanta och visuellt tilltalande. Använd fängslande berättelser, attraktivt visuellt material och en tydlig call-to-action för att leda tittarna till att utföra önskad handling.

Utforma en tydlig målgruppsstrategi: För att maximera resultatet måste du definiera din målgrupp noggrant och utnyttja Youtube’s målgruppsinställningar. Analysera din befintliga kundbas och använd marknadsundersökningar för att identifiera demografiska faktorer, intressen och beteenden hos din målgrupp. Använd sedan dessa insikter för att rikta in dina annonser på rätt personer och säkerställa att du når ut till de som är mest benägna att bli dina kunder.

Anpassa dina annonser för olika köpprocesssteg: Tänk på att köpprocessen kan vara olika för olika kunder. Använd olika typer av annonser och budskap för att nå ut till tittare i olika stadier av köpprocessen. Till exempel kan du använda längre, mer informativa annonser för att öka medvetenheten och korta och övertygande annonser för att stimulera köpbeslutet.

Mät och analysera resultaten: Youtube erbjuder omfattande analysverktyg som kan ge dig värdefulla insikter om hur dina annonser presterar. Följ viktiga mätvärden som visningar, klick och konverteringar. Genom att kontinuerligt övervaka resultaten kan du göra justeringar och optimera dina annonser för att maximera din avkastning på investeringen.

Vem bör annonsera på Youtube?

Alla kan använda Youtube som en marknadsföringsplattform och vi kan alltid hjälpa till att välja ut plattform efter din målgrupp och målsättning. Främst rekommenderar vi Youtube i något av följande syfte:

Bygga varumärkesmedvetenhet: Genom att skapa engagerande och minnesvärda annonser kan du öka kännedomen om ditt varumärke och nå ut till en bredare publik.

Öka försäljningen: Genom att rikta in dig på relevanta målgrupper och leverera anpassade annonser kan du övertyga tittarna att köpa dina produkter eller tjänster.

Generera leads: Använd Youtube-annonsering för att locka tittarna att lämna sina kontaktuppgifter och bli potentiella kunder genom att erbjuda lockande erbjudanden eller att delta i tävlingar.

När det gäller målgrupp är Youtube mångsidigt och erbjuder möjligheten att rikta in sig på olika demografiska grupper, intressen och beteenden. Det är viktigt att definiera din målgrupp noggrant baserat på din produkts eller tjänsts egenskaper och inriktning. Analysera vilka personer som har störst sannolikhet att vara intresserade av ditt erbjudande och använd sedan Youtube’s målgruppsinställningar för att nå ut till dem på bästa sätt.

Så vilka personer kan man nå?

Som en professionell Youtube-annonseringsbyrå har vi en strukturerad process för att hjälpa våra kunder att nå ut till rätt personer. När du annonserar på Youtube kan du använda målgruppsinställningar för att nå ut till den specifika målgrupp som är mest relevant för ditt företag. Det finns flera alternativ för att definiera och anpassa din målgrupp.

Demografiska uppgifter: Du kan välja att rikta in dig på en specifik åldersgrupp, kön eller geografisk plats. Detta hjälper dig att nå ut till personer som matchar din målgruppsprofil.

Intressen och beteenden: Du kan rikta in dig på personer baserat på deras intressen och beteenden. Youtube samlar in data om användares tittarhistorik, sökningar och interaktioner för att skapa intressekategorier. Du kan välja relevanta intressen för att nå ut till personer som visar intresse för ditt produktområde eller bransch.

Målgruppslistor: Du kan ladda upp egna målgruppslistor med befintliga kunder eller potentiella kunder. Detta gör det möjligt att rikta in dig på personer som redan är bekanta med ditt företag eller som har visat intresse tidigare.

In-market-publik: Denna inställning riktar in sig på personer som aktivt söker och utforskar produkter och tjänster inom ditt branschområde. Det ger dig möjlighet att nå ut till potentiella kunder i köpprocessens tidiga skeden.

Livshändelser: Youtube kan identifiera användare som upplever specifika livshändelser, till exempel bröllop, nybörjare på gymmet eller nyinflyttade. Detta gör det möjligt för dig att skapa anpassade annonser som riktar sig mot dessa specifika händelser.

Daniel BerntzénNew image
Digital marknadsföring

Empire har ökat vår digitala synlighet väsentligt med SEO och paid social i snart ett år.
-Vi ser fram emot vårt fortsatta sammarbete. 🤝 Rekommenderas!!

Eva BjörnstjernaKbtpsykologer
Webbplats

Tog hjälp av Empire Webbyrå när vi gjorde om vår hemsida. Så nöjd med samarbete, bemötande och kunskap. Kan varmt rekommendera. Resultatet blev kanon.

Peter MenkeSamarbetspartner
10+ webbplatser

Vi har i flertalet projekt samarbetat med Empire Webbyrå och det kommer säkert bli många fler. Den mest återkommande kommentaren från dom är: "Visst, det fixar vi – inga problem". Och det har visat sig stämma gång efter gång.

Gustav HedlundLikeink
Webbplats & paid social

Vi är supernöjda med Empire som fick uppdraget att bygga om hela vår webbshop och det krävdes en del speciallösningar som de flesta byråer vi pratat med inte kunde hjälpa oss med med det fixade Empire galant. Vi jobbar nu löpande med Empire vid uppdateringar och även diverse marknadsföringskampanjer.

Daniel FlefilKiroxpert
Paid social

Jämfört med mars månad och sen när vi började jobba med er har vi dubblat vår försäljning. Detta är vi jättenöjda med! TACK!

Sebastian TörnellIsbudet
Webbplats

Fantastiskt proffsigt bemötande och snabb respons! Lätta att jobba med! Rekommenderas varmt.

Linus EliassonStudioninetyfour
Webbplats

En grymt proffsig service och de levererar grymma tjänster! Rekommenderar starkt empire webbyrå!

Erik AsperheimRörelseguiden
Webbplats

Empire Webbyrå levererar service man bara kan drömma om! Bemötandet är genuint och jag känner att de vill göra sitt yttersta för att möta mina önskemål.

Frida LarssonEssiq
Servicepaket Wordpress

När jag kontaktade Empire var de snabba på bollen med en väl utarbetad offert, vilket faktiskt är svårt att få från många andra utan att först ha långa möten. Efter konsultation med vår IT partner landade vi ut i att Empire kändes som ett tryggt val för vårt behov helt enkelt.

Tommy KarlssonVideotech
Webbplats

En av de få webbyråer som verkligen får hela jobbet gjort, och riktigt bra dessutom!

Linus SchedvinByggmäster
Webbplats

Empire Webbyrå gav Våran hemsida ett rejält lyft. Vi är väldigt nöjda och tacksamma för deras arbete och goda kontakt.

Robert ThorellCA Travel
Webbplats

Hjälpte mig att fixa mig resesida som vänder sig mot internationella marknaden, har fått extremt bra respons hur stilren och lätt navigerad den är. Köpte även till support hjälp som har fungerat mycket bra. Kan starkt rekommendera Empire Webbyrå.

Jason WallThe Fishery
Webbplats, SEO, service, hosting

We have partnered with Viktor at Empire for several projects and going back for several years now. Super easy to deal with, friendly and uncomplicated. Can highly recommend!

Vi erbjuder också..

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så hör vi av oss så fort vi kan!