Ranka högt på Google med relevanta sökord.

En webbplats utan synlighet kan vara svår att få bra resultat igenom. Då kommer sökmotoroptimering (SEO) in i bilden. Vi optimerar din webbplats för Google och Bing för dina specifika sökord för att driva mer lönsam trafik till din webbplats. SEO är ett löpande arbete som går ut på att optimera webben för att synas högt i Googles sökresultat. Trafiken ni får genom sökmotoroptimering är så relevant den kan bli, eftersom att trafiken kommer genom Google sökningar som matchar era sökord, vilket i regel betyder att användaren som hamnar hos er, söker just den produkt eller tjänst som ni erbjuder. SEO gör det möjligt för er att synas före era konkurrenter, vilket genererar mer klick in till er webbplats.

SEO är ett extremt kraftigt verktyg som genererar relevant trafik och skapar lönsamhet även på lång sikt.

Så arbetar vi med SEO

Vårt SEO-team arbetar med sökmotoroptimering löpande för alla våra kunder. Vi sätter upp en strategisk plan och målbild med arbetet tillsammans med er. Vi följer planen för att öka er synlighet och ändrar strategi efter vad som fungerar och inte fungerar. En målbild kan se ut ungefär så här:

  • Öka organisk trafik med X antal procent
  • Öka snittpositioner på Googles sökfält via X antal sökord
  • Öka snitt genomklicksfrekvens

Vår process – Steg 1

  1. Vi startar alltid projektet genom att lägga en stabil grund för att få era sökord att placera högt på Google. Genom kommunikation med er och grundlig sökordsanalys tar vi fram era mest relevanta sökord som ni borde synas i toppen med.
  2. Vårt SEO-team går igenom er webbplats och gör en stor on-page analys där vi går igenom webbplatsens tekniska struktur, rubriker, urler etc.
  3. En spårning för positioner med alla sökord och dashboard sätts upp. Ni får tillgång till dashboard så att ni enkelt kan följa resultatet dagligen.

Vår process – Steg 2

  1. Vi börjar arbetet med att optimera er webbplats genom informationen vi tagit fram genom on-page analysen (2). Vårt team går igenom indexering, hastighet, landningssidor, rubriker, titlar och textinnehåll m.m. Och optimerar dessa för att synas på Google.
  2. Vi optimerar landningssidorna för respektive sökord genom kvalitativt content, teknik och kod. Vi planerar sedan en Off page SEO som ger er webbplats en extra skjuts.

On page SEO

On page SEO går ut på att optimera webbplatsen så mycket som möjligt på (on) webbplatsen. Det handlar främst om relevant innehåll, bra rubrik-strukturer och konverterande landningssidor. Vi på Empire drar en hårfin linje mellan användarvänlighet för besökaren och Google, därför optimerar vi för bådas bästa.

Vi arbetar främst med att förbättra webbplatsens responsivitet, meny, rubrik-struktur, texter och bilder. Vi går även igenom de tekniska delarna och kodstruktur för att göra det enkelt för Googles algoritm att indexera och spindla innehållet utan förhinder. All optimering som sker på webbplatsen heter On page SEO.

Off page SEO

Off page SEO är den andra av de två delarna som krävs för ett lyckas SEO arbete. Till skillnad från On page så är detta ett kontinuerligt arbete som alltid måste ses över vid optimering. Det går ut på att få kraft till webbplatsen genom faktorer som sker utanför webbplatsen. Det handlar mycket om kraftfulla länkar från externa och relevanta webbplatser som pekar direkt mot er webbplats med utvalda sökord. Det är även viktigt att länkarna är naturliga för att lyckas med Off page.

Sökmotoroptimering är ett långsiktigt arbete som i flesta fall genererar extremt mycket mer trafik och avslut i längden. Till skillnad från Google ADS så är tar det tid för Google att indexera de SEO förändringar som arbetas med på din webbplats. Det är först när Google indexerat ändringarna som det tar fart. Därefter kan vi som SEO byrå justera sökmotoroptimeringen genom vissa förändringar för att hela tiden förbättra webbplatsens position hos Google.

Vår process – Steg 3

Arbetet med sökmotoroptimeringen av innehåll och länkstrategi arbetas aktivt med löpande. Under de löpande arbetet får ni rapporteringar veckovis samt avstämningar och eventuella strategiändringar. Ni har tillgång till en användarvänlig dashboard där ni kan följa era sökordsresultat.

Vill du jobba med oss?

Kostnadsfri offert

Skicka ett mail

Kontakta oss