Skip to main content

Webbanalys och användarbeteende

Har du funderat på varför dina besökare inte klickar den där knappen som du vill? Eller kanske försökt få en förståelse om hur dina besökare navigerar på din webbplats. Med hjälp av en webbanalys får du bättre förståelse över användarbeteende och upplevelser. Våra webbanalytiker sätter upp mätbara mål och analyserar hur dina besökare beter sig på webbplatsen hur vi kan förbättra deras upplevelser. Så att dem faktiskt genomför konverteringen som du önskar, som exempelvis köp eller ett ifyllt kontaktformulär. Därefter kan vi A/B testa din hemsida för olika ändamål.

Webbanalys av Empire

Så arbetar vi med webbanalyser

1. Identifiering

Första steget i vår webbanalys är att identifiera era användare. Vi mäter allt från ålder och kön till geografisk plats och plattform. Arbetet utförs från Google Analytics och ni har alltid tillgång till informationen som spåras. Arbetet fortsätter med målspårning i Google Analytics som mäter konverteringsgrad och bounce rate.

2. Undersökning

I nästa steg använder vi externa verktyg som heatmaps och videoinspelningar för att undersöka användarens beteende på din webbplats. Vi kommer att se exakt hur era besökare klickar på webbplatsen, hur de går vidare från sidor och eventuellt lämnar webbplatsen utan att ha genomfört någon konvertering. Genom detta kommer vi att ta fram specifika användarflöden och identifiera eventuella problem.

3. Rapportering

När din webbanalys är färdigställd kommer ni att få en resultatrapport med åtgärder och förklaringar. Arbetet slutförs och vid önskemål kan vi fortsätta arbetet med A/B tester för att optimera konverteringsgraden till högsta möjliga procentsats.

Webbanalysens grunder

Hur vet jag om jag behöver en webbanalys?

Att få en webbanalys av sin webbplats är extremt viktigt av flera anledningar. De främsta är att det behövs för en lyckad SEO, det andra är att det behövs för en lyckad användarupplevelse. Men det finns en del metoder du kan börja se över för att veta om du behöver en analys eller inte.

Hur bra är din webbplats?

85% besöker webbplatser i mobilen. Hur mobilanpassad är din webbplats?

85%

40% lämnar webbplatsen om den tar 3+ sekunder att ladda. Hur snabb webbplats har du?

40%

Mindre än 10% av webbplatsägare vet hur deras besökare navigerar. Vet du?

10%

Testa din hemsidas hastighet med Pagespeed insights.

Vi är en transparent byrå som värderar kunskap högt. Vi gör analyser som alla kan förstå.

Lär känna dina besökare. Oavsett verksamhet så kommer ditt företag lönas av en datadriven webbanalys.

Knowledge is power. 

Knowledge is power. 

Knowledge is power. 

Knowledge is power. 

Knowledge is power. 

Knowledge is power. 

Kontakta oss

 

Adress:

Torshamnsgatan 35, 164 40 Kista
Granlidsvägen 6, 436 50 Hovås

Kontakt:

marketing@empireweb.se
08-520 276 90