Skip to main content

Lokal SEO innebär att du syns via olika sökmotorer som bla. Google och Bing för rätt folk på rätt plats. Varje dag söker människor för att hitta ställen i deras närhet, då är det viktigt att just din verksamhet finns synlig. Detta är ett extremt viktigt verktyg för dig som bedriver lokala verksamheter som exempelvis restaurang, café, frisörsalong, bilhandel, behandlingar, tatueringsstudios m.m.

Precis som med originell SEO så är målet att synas så högt upp som möjligt i Googles sökresultat. Skillnaden med lokal SEO är att vi optimerar för att din verksamhet ska synas efter sökningar på specifika områden, gator eller städer. Ett exempel kan vara att någon söker på ”Italiensk restaurang i Stockholm”. Om er verksamhet då visas bland de översta sökresultaten så har är chansen väldigt stor att den som sökte på detta just kommer att besöka er. Här kan vi alltså optimera mot 100% rätt målgrupp.

Kom igång med lokal SEO

Vill du veta mer om lokal SEO?  Så kan du arbeta själv med lokal SEO

  Lokal SEO har blivit stort och något sökmotorerna arbetar hårt för att man ska arbeta för. Det gör sökresultaten mer relevanta för personer i närområdet. Samt att man får mer pricksäkra sökresultat när man som besökare söker på sökmotorerna.

  Lokala sökord

  Med lokala sökord menar vi att du har en del sökord som kan förknippas genom ditt område eller en radie inom ditt område. Detta gör att relevansen för den lokala sökmotoroptimeringen blir större och bättre. Det innebär också att sökmotorerna lättare kan se relevansen på detta vis. Ett exempel på ett bra lokalt sökord skulle kunna vara: Köpa kattsand i (stad).

  Detta sökordet gör att relevansen att just den eller dom sidorna som innehåller detta sökordet har störst chans att visas i sökresultaten genom just de lokala orden i (stad).

  Google My Business

  Google my Business är en utmärkt funktion för att kunna marknadsföra sitt lokala företag gratis på. Det är den speciella rutan man oftast får upp till höger om sökresultatet om man googlar på sin stationära dator eller laptop. Där kan man bland annat se öppettider, vägbeskrivning, bild på verksamheten och mycket mer. Många företag missar tyvärr att skriva sina uppgifter och ta en plats i Google My Business.

  Genom att fixa det gör att man får större relevans på sin information man har på sin webbplats. Samt att man får mer chans till bättre placeringar i sökresultaten för just lokal SEO. Försök även här att använda ditt lokala sökord.

  Lokal SEO med strukturerad data

  Strukturerad data är en form av kod man kan lägga in på sin webbplats som berättar vad för företag man är och vilka uppgifter man vill ska synas i sökresultaten. Detta gör att era texter ser mer relevanta ut för just lokal SEO. Samt att man får en bra chans att väva in fler viktiga sökord som kan göra att man får bättre positioner i sökresultaten i allmänhet.

  Använd lokala sökord i URL

  Har du specifika sidor som riktar sig mot den lokala målgruppen och som du vill ska få bra positioner i lokal SEO så är det att föredra och även väva in dom lokala sökorden i din URL/permalänk. Detta gör så att sökmotorerna ser relevansen i innehållet och på så vis placerar din sida på rätt sökresultat.

  Lokal digital marknadsföring

  Facebook & Instagram

  Vill du istället använda sociala medier för att nå ut till rätt målgrupp? Den stora skillnaden är var just din målgrupp befinner sig. Om ni vet om att era besökare spenderar mycket till på sociala medier så kan detta vara rätt väg att gå. Tillsammans med er analyserar vi din målgrupps beteende och använder plattformen som kommer att ge bäst resultat. Instagram och Facebook är datadrivet, vilket betyder att vi kan samla mycket information för att pricka precis rätt personer.

  Vi rekommenderar alltid en mix av SEO och digital marknadsföring för att senare analysera vilken av plattformarna som ger just er verksamhet bäst resultat.

  Vill du veta mer om annonsering på sociala medier?

  Vill du jobba med oss?

  Kostnadsfri offert

  Skicka ett mail

  Kontakta oss