Skip to main content

Vi har precis öppnat vårt nya kontor i Mora och passar även på att dela våra bästa tips för saker att göra och uppleva i denna vackra dalastad. Så, oavsett om du är en lokal invånare, en besökare eller någon som helt enkelt är nyfiken på vad Mora har att erbjuda, följ med oss när vi utforskar 10 Saker att Göra i Mora. Vi hoppas att ni kommer att älska denna stad lika mycket som vi gör!

10 saker att göra i Mora

10 saker att göra i Mora

Välkommen till Mora, den charmiga dalastaden belägen vid Siljan i hjärtat av Dalarna. Mora är känt för sin rika kultur, vackra natur och historiska betydelse. Om du planerar att besöka eller kanske har flyttat till Mora, har vi sammansatt en lista över 10 fantastiska saker att göra i denna pittoreska stad och dess omgivningar.

1. Besök Zornmuseet

Mora är hemstaden för den berömde konstnären Anders Zorn, och Zornmuseet hyser en omfattande samling av hans verk. Utforska konstnären Zorns liv och hans konstnärliga skapelser i detta vackra museum.

2. Café Zorn

Café Zorn i Mora är en kulinarisk pärla där varje smakupplevelse genomsyras av kärlek och omsorg. Här är varje rätt en hänförande skapelse, då allt som serveras är noggrant bakat och lagat från grunden i caféets eget kök. Den kulinariska resan är inte bara en njutning för smaklökarna utan även en hyllning till hållbarhet och lokala råvaror. Caféet stoltserar med att använda lokalproducerade och ekologiska ingredienser, och menyn anpassas gärna efter säsongens rikedom. Har du tur kan du till och med få se något från Zorns egna gamla handskrivna receptböcker på menyn!

3. Mora Kyrka

Besök den vackra Mora kyrka, som har en imponerande arkitektur och en lång historia som går tillbaka till 1200-talet. Kyrkan är ett landmärke och en symbol för staden.

4. Tomteland

I de förtrollande urskogarna som sträcker sig utanför Mora, där mäktiga berg reser sig mot skyn och sjöar speglar naturens skönhet, öppnar sig portarna till Tomteland – en sagolik värld där magi och äventyr tar form. Tomteland bjuder in besökare att utforska fantastiska områden som Trollrike, Drakland, Skogstomtebyn, Älvornas rike, Sagotorget, Förtrollade skogen och andra magiska platser. Här blir sagornas världar verkliga, och du befinner dig mitt i hjärtat av äventyren.

5. Gesundaberget

Trots att företaget som tidigare drev skidverksamheten på Gesundaberget har gått i konkurs och liftar samt nedfarter inte längre är i drift, är platsens magnifika utsikt från toppen fortfarande en upplevelse som inte får missas. Gesundaberget, vars skidhistoria nu vilar i det förflutna, bjuder fortfarande på en makalös panoramautsikt från höjden.

6. Smidgården cafe & restaurang

På temat ”fin utsikt” hittar du här den bästa platsen för att kombinera just detta med mat och dryck. Även om det ligger i vår kära grannkommun Orsa så kan vi inte låta bli att rekommendera ett stopp även där.

7. Vasaloppsarenan

Om du är en skidfantast är Vasaloppsarenan en plats att besöka. Det är här Vasaloppet startar och avslutas varje år. Du kan även prova på skidåkning på de välpreparerade spåren.

8. Carl Larssongården

Utforska hemmet och ateljén som tillhör den berömda konstnären Carl Larsson. Hans konstnärliga verk och inspirerande hem är en del av Sveriges kulturarv.

9. Kulturreservatet Sollerön

Gör en utflykt till Sollerön, en ö i Siljan. Här hittar du en mängd kulturella och historiska sevärdheter, inklusive den vackra Sollerö kyrka.

10. Kråkbergs badplats

Njut av denna långgrunda och barnvänliga badplats på sommartid. När kylan slagit till förvandlas Orsasjön till en fantastisk idyll med preparerade skridskospår som tar dig på en härlig tur mellan Mora och Orsa.

Besök gärna vårt kontor i Mora

Jonas och Gustav i Mora

Vårt kontor är öppet för alla som vill träffa oss, sippa på en kopp kaffe och diskutera spännande projekt. Kom in och säg hej – vi ser fram emot att lära känna er och hjälpa er att förverkliga era digitala drömmar. När ni besöker oss på vårt kontor i Mora kommer ni att mötas av Jonas Karlsson och Gustav Johansson. De är redo att lyssna på ert projekt, besvara era frågor och diskutera hur vi kan hjälpa er att nå era digitala mål.

Vill du komma i kontakt med Jonas eller Gustav i Mora? Här hittar du vår adress och kontaktuppgifter.

Missa inga veckotips!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du en notis när vi publicerar nya intressanta artiklar.