Skip to main content

[nectar_dropcap]W[/nectar_dropcap]ebbdesign är metoden som ger webbplatsen en tilltalande design med färger och grafiska element. Ofta anpassas designen efter företagets grafiska profil och logotyp. För oss är det viktigt att webbplatsen är attraktiv med tydliga och användarvänliga element. Nedan ger vi dig 5 viktiga tips som får din design att sticka ut ur mängden.

5 enkla tips för en bra webbdesign 2019

01. KISS

Keep it simple, stupid! Det är en princip som många erfarna webbdesigners använder sig av. Principen går ut på att hålla designen enkel, det ska vara ett nyckelmål i designen. En för komplicerad design kan ställa till för användaren och minska användarvänligheten för en viss typ av målgrupp.

02. Hick’s law

Hick’s law beskriver den tid det tar för en person att fatta beslut som ett resultat av de möjliga alternativen. Att öka alternativ för besökaren kommer även att öka beslutstiden. Ett exempel kan vara att förbättra och förkorta din meny samt sortera den i alfabetisk ordning. Detta kommer göra det enklare för din besökare att använda hemsidan.

03. Estetisk design

En estetisk kvalité är väsentlig för användarvänligheten och skapar en mer konkurrenskraftig webbplats. Du ska alltså forma hela din webbdesign efter samma grafiska riktlinjer, samma färger och typsnitt etc utan att göra avvikelser.

04. White space

White space eller negativa utrymmen är helt enkelt utrymmen som inte har någon funktion mer än att skilja element ifrån varandra. Man använder white space för att göra användarvänligheten bättre genom att sära på element och därmed förbättra läsbarheten avsevärt.

05. Mobile first

Överlag så har idag de flesta webbplatserna mer trafik via mobilen jämfört med desktop. Därav är det ett måste att skapa en kreativ och användarvänlighet med mobilen som första sikte. Behåll samma design som på desktop men ändra storlekar via media queries och kanske ska du till och med gömma en del mindre viktiga element? Tänk dig för.

Vill du ha mer tips?

Vi hjälper dig gärna med en långvarig och funktionell webbdesign. Ta kontakt med oss och låt oss veta dina önskemål.

Trevlig sommar!