Skip to main content

I början av april 2019 fick vi ett samtal från en inredningsbutik i Stockholm vars mål var att öka försäljningen online. Vi har tillsammans med kunden valt att inte gå offentligt med deras företagsnamn. Det är en nischad verksamhet som bedrivit försäljning i sin fysiska butik i över 40 år. Många av deras kunder vill gärna besöka och handla i den fysiska butiken, medans andra pga. diverse anledningar som ex. avstånd har ej möjlighet att ta sig till butiken.

Målsättning

Deras målsättning var att få en betydligt större synlighet i Google och Bings sökmotorer. En större exponering skulle automatiskt generera mer försäljning online men även mer besök i den fysiska butiken. Eftersom att deras verksamhet är så pass nischad så var SEO den rätta vägen att gå. Vi valde tillsammans att börja optimera webbplatsen för organisk och lokal SEO

*Sökmotoroptimering (SEO) är ett arbete som utförs för att optimera din webbplats så att den placerar sig högt upp i sökfältet på ex. Google och Bing.

Vi började arbetet med att gå igenom deras webbplats och gjorde en total redesign för att göra den modern, användarvänlig och framförallt sökmotorvänlig. Därefter påbörjade vi arbetet med SEO både On- och Off page.

Resultat (besökare)

I skrivande stund har vi arbetat med kunden i drygt 9 månader och har hittills sett en positiv trend i antalet besökare och placeringar på Google. Kunden har fördubblat besökare/kunder i sin fysiska butik och vi har ökat användare online med drygt +93% sedan samma tidsperiod året innan.

Nedan jämför vi samma tidsperioder (29 april-31 januari). Den orangea stapeln är då vi inte arbetade med kunden (2018/2019) och den blåa stapeln är perioden då vi arbetat med kunden (2019/2020).

Genom skärmdumpen från Google Analytics ovan kan vi se att antal besökare (användare) ökat med drygt +93%. När vi inte arbetade med kunden hade dem under perioden 44.538 st användare kontra vår tid tillsammans då kunden har 86.170 st användare. Med det slutar inte där, alla staplar är gröna och vi kan också se att att sidvisningar ökat med +106%. Fantastiskt resultat tycker både vi och kunden!

Resultat (intäkter)

Vi har också lyckats se en enorm ökning på +229% i intäkt och ökad konverteringsfrekvens på +64%, vilket betyder att fler besökare faktiskt genomför köpet. Året innan var den totala intäkten på 912.341 kr medans den idag ligger på över 3 miljoner kronor. Underbart!

71st topp 10 placeringar och +829 total trend

Vi arbetar löpande med alla våra SEO kunder och analyserar varenda sökord och sökordstrafik för att få ut bästa möjliga resultat. Vi är helt transparenta och delar våra lättlästa rapporter med dig som kund till oss. Rapporten skickas till dig en gång i månaden med kommentarer från oss på Empire.

Genom skärmdumpen från vår SEO rapport kan vi se att vår kund har idag

 • 16 st förstaplaceringar på Google
 • 30 st topp 3 placeringar på Google
 • 71 st topp 10 placeringar på Google
 • Totalt klättrat 829 st placeringar delat på alla sökord

Vill du att vi hjälper dig också?

Kontakta oss 08-520 276 90

  Namn

  E-post

  Ämne

  Meddelande