Skip to main content

[nectar_dropcap]D[/nectar_dropcap]igitala trender som du bör känna till 2019. Det finns en mängder med nya strukturer och webbtrender som är helt nytt för 2019 och som även kommer att följa med 2020. Folk vill se färger, dem vill se rörliga element och dem vill surfa användarvänligt från mobilen. Här är de viktigaste webbtrenderna inför 2019 som du bör applicera.

01. Videos

Vi har sagt det tidigare och säger det igen, videos! Hittills 2019 har videos dominerat på webben och det kommer att fortsätta ett bra tag till! Videos engagerar dina besökare och kan även förbättra sökrankningen på Google. Videos är framför allt att rekommendera för dig som driver en e-handel, då du enkelt kan visa upp produkten från olika vinklar. Ta även en funderare på detta: Upp till 85% av besökarna är mer benägna att köpa efter att ha tittat på en produktvideo.

02. Mobile first

Mobile first betyder att hemsidan först och främst utvecklas och optimeras för mobilanvändare och att desktop-versionen utvecklas som en variant av mobilversionen. Fler och fler väljer att surfa på mobilen istället för stationära datorer vilket ökar kraven på en responsiv och mobilanpassad webbdesign. Minska element, ta bort överflödig information och öka användarvänligheten med så få klick som möjligt. Du kan enkelt ta fram information från Google Analytics hur många procent av dina besökare som använder mobilen.

03. Färg och form

Starka färger och gradients fortsätter dominera under 2019. Stora element och bakgrundsfärger med rörliga bilder är roligare att kolla på. Då kvaliteten förbättrats på våra skärmar kan man nu ta ut svängarna med färger utan att det skär sig. Trenden kom smygandes under 2018 och har exploderat 2019. Detta är ett tillfälle för dig att sticka ut från dina konkurrenter med äldre och gråa webbplatser. Gör dig ihågkommen!

04. Kundtjänst i realtid

Vad menar vi med kundtjänst i realtid? Jo, chatt! En av de absolut hetaste trenderna 2019. Du kan antingen använda dig av en chatbot som genererar automatiserade svar eller en simpel chatt där besökaren kan börja chatta med dig genom ett knapptryck på din webbplats. Statistik har visats att 80% av alla interaktioner med besökare år 2020 kommer att hanteras av chatt. Använder du WordPress? Då är det extremt enkelt att komma igång och installera chattar på din webbplats!

Vill du ha fler tips eller påbörja ett projekt med oss? Kontakta oss så tar vi gärna ett möte. Ni är varmt välkomna till vår webbyrå i Stockholm som ni hittar i Mall Of Scandinavia.