Skip to main content

5 vanliga SEO-misstag som du bör undvika för att inte missvisa Google. Teknologin bakom sökmotoroptimering ändras löpande år efter år. Det som många gånger ansågs som standard för att få positioner till en webbplats på sökmotorernas sökresultat förr är ändrat idag. Oavsett om du arbetar med optimering själv eller anlitar en SEO-byrå så kan detta vara behjälplig information. I denna artikeln så listar vi ett par tekniker som är utdöda och som man bör undvika när man jobbar med sin sökmotoroptimering.

Meta keywords

Förr så använde man meta keywords i sidhuvudet på koden för alla sidor för att informera sökmotorerna vilka sökord man ville synas på och vilka sökord webbplatsen handlade om. Idag har det ändrats till att sökmotorerna själva bestämmer vilka sökord en webbplats har bäst relevans till och inte.

En annan sak som gör att det inte är bra och skriva meta keywords är att konkurrenter kan se detta och på så vis veta vilka sökord du som webbplatsägare försöker positionera er webbplats i sökresultaten. Därför rekommenderar vi på Empire att man inte har några meta keywords alls på sin webbplats.

Keyword stuffing

Detta är en gammal teknik som många använde flitigt förr i tiden för att försöka “manipulera” sökmotorerna om vilka sökord man ville ha bra positioner på. Idag har sökmotorerna blivit mycket smartare och kan se om en webbplats använder sig av keyword stuffing och “straffar” den direkt. Och då finns det risk att man åker ut ur indexet totalt.

Keyword stuffing innebär att man skriver sitt fokus-sökord mer än nödvändigt i källkoden på webbplatsen. Oftast handlar det om flera hundra sökord i rad. Detta gjorde man för att diverse sökmotorer skulle indexera dessa sökord och se webbplatsen som relevant för just dessa specifika sökord. Denna tekniken rekommenderar vi att man inte använder sig av då det kommer ge negativa effekter för sökmotoroptimeringen på hela webbplatsen.

Gömma text för användare och sökmotorer

Likt keyword stuffing så var en av teknikerna förr att man gömde text i koden som man ville skulle indexeras och på så vis få bättre positioner i sökresultaten hos sökmotorerna. Idag så har sökmotorerna gått hårt på webbplatser som använder tekniker som dessa. Detta för att sökmotorerna vill att man ska ge genuin och relevant information till besökarna. Vi rekommenderar starkt att man inte gömmer textinnehåll i koden på något sätt alls. Detta kan göra att er webbplats blir straffad och på så sätt ge negativa effekter på er sökmotoroptimering.

Länk- och artikelkataloger

Även idag så är länk och artikelkataloger ganska populärt att använda sig av när man ska skaffa inlänkar till sin webbplats. Förut så gjorde man det ofta och väldigt frekvent. Detta har nu sökmotorerna satt stopp för eftersom att det kan anses som manipulering av sökresultaten.

Duplicerat innehåll

Vi alla vet att texter kanske inte alltid är den roligaste uppgiften. Men ack så viktig del inom sökmotoroptimering. Hur tråkigt det än må vara, kopiera aldrig innehåll från konkurrenter, det är både olagligt enligt upphovsrätten men även negativt för din egen webbplats. Texten du kopierat kommer att hanteras som duplicerat innehåll och kommer att straffa din webbplats enormt. Detta gäller även för internduplicering, dvs. när du använder samma text på flera sidor på din egna webbplats. Varje sida ska alltid innehålla unikt innehåll, hur ska Google annars veta vilken sida som ska indexeras för vilket sökord?

Summering:

Det finns ganska många utdöda tekniker som både inte är någon mening att använda sig utav eller som ska användas överhuvudtaget för att det annars kan skapa negativa effekter på en webbplats sökmotoroptimering.

Om du har några frågor när det kommer till vilka tekniker inom SEO som ni kan använda dig utav så är du välkommen att höra av dig. Du kan nå oss nedan eller via någon av våra kanaler vi hänger på.

Missa inga veckotips!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du en notis när vi publicerar nya intressanta artiklar.