Skip to main content

När det kommer till sociala medier så finns det en en mängd med tillägg/plugins som man kan använda sig utav för sin WordPress webbplats. Nästan alla är gratis men vill man ha mer och bättre funktionalitet så kan man välja att uppgradera till betalversionen. I detta veckotipset så ger vi förslag på dom 5 absolut bästa tilläggen för WordPress och ger en förklaring på vad varje tillägg gör och är till.

Smash balloon Photo Feed

Genom att lägga till dina Instagram-inlägg på din webbplats får dina besökare en bättre uppfattning om vilken typ av innehåll du delar på just Instagram. Och dina besökare behöver inte söka efter din profil på Instagram. Detta är ett utmärkt sätt att öka dina följare på Instagram. Det är också ett utmärkt sätt att hålla din webbplats uppdaterad med de nya bilderna du publicerar där.

Det är enkelt att installera tillägget. Allt du behöver göra är att länka ditt Instagram-konto och bestämma var du vill att flödet ska visas på din webbplats.

Besök tilläggets webbplats

Shared counts

Shared Counts är ett väldigt bra, lätt socialt plugin för sociala medier till din WordPress webbplats. Tillägget visar hur många delningar något innehåll på din webbplats har fått på olika sociala medieplattformar.

Lätt plugin – Saktar inte ner din webbplats och är superenkel.
Lätt att använda – Ett enkelt verktyg även nybörjare kommer att älska.
Utvecklar Vänligt – Krokar och filter om du vill ha avancerade anpassningar.
GDPR-vänlig – Använder inte cookies.
Anpassade inlägg typer – Aktivera enkelt plugin för anpassade inlägg typer.
Användbara knappar – Facebook, Pinterest, Twitter, LinkedIn, Yummly, Print och e-post.

Besök tilläggets webbplats

Social Warfare

Social Warfare är ett populärt tillägg för sociala medier till WordPress som finns i både en gratis och en betalversion. Medan den fria versionen fungerar för lätta sociala delningsknappar, är de flesta av de kraftfulla funktionerna i betalversionen.Dessa funktioner är det som verkligen hjälper till att göra Social Warfare unik.

Social Warfare har en mängd med funktioner redan i gratisversionen:

Sociala delningsknappar som helt enkelt ser bra ut
Stöd för alla stora sociala nätverk (mer i betalversionen)
Flera placeringsalternativ, inklusive flytande delningsknappar
Räknare för antal delningar

Besök tilläggets webbplats

SEO By Yoast

När man först tänker på SEO By Yoast så tänker man på att detta är ett tillägg som bara arbetar med sökmotoroptimeringen för en webbplats. Vilket i sig är helt sant och vi använder det kontinuerligt med våra kunder och webbprojekt där vi optimerar wordpress webbplatser.

Dock så kommer även SEO By Yoast med mer verktyg i sin verktygslåda som hjälper dig med dina sociala medier. Till exempel så kan du med hjälp av detta tillägg skapa specifika “Social Schemas” vilket gör att om man delar något från din webbplats så ser tillägget till att rätt information kommer upp i själva delningen. SEO By Yoast fungerar för dom flesta stora plattformarna.

Besök tilläggets webbplats

Bonustips Linktree

Ett bonustips som sträcker sig utanför WordPress är Linktree. Verktyget är behjälpligt för Instagram eller Tiktok som endast tillåter en länk i profilbeskrivningen. Länken skapar en unik landningssida till dig som länkar in till dina viktigaste utvalda sidor på din hemsida. Ett riktigt snyggt och smidigt verktyg som växt snabbt. Vi på Empire har till och med utvecklat en landningssida som hämtar inspiration från just Linktree. Kolla in våra snabblänkar som är anpassade för mobilen och hör av dig till oss om du vill att vi hjälper dig också.

Summering:

Vi på Empire web vet hur svårt det kan vara att välja vilket tillägg som passar bäst till en WordPress webbplats. I detta veckotipset har du tagit del av 4 stycken tillägg som vi tycker är helt klart dom bästa tilläggen. var och ett av tilläggen fyller ut funktioner som är bra ur olika perspektiv, och beroende på hur du vill marknadsföra din webbplats och låta besökare interagera med ditt innehåll så är vi säkra på att något av ovanstående tillägg kan passa dina behov.

Om du har några frågor när det kommer till diverse olika tillägg för WordPress så är du välkommen att höra av dig. Du kan nå oss nedan eller via någon av våra kanaler vi hänger på.

Missa inga veckotips!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du en notis när vi publicerar nya intressanta artiklar.