Skip to main content

Ny vecka och nytt veckotips. Denna vecka så skriver vi om verktyg man kan använda för sin sökmotoroptimering av sin webbplats. Det finns väldigt många verktyg ute på internet idag, både gratis och dom som kostar. Vi har valt att lista dom absolut 5 bästa gratis verktygen som man kan använda till sin sökmotoroptimering. Under varje verktyg så förklarar vi vad man kan använda det till och varför just vi har valt att ta med det i vår lilla lista.

Screaming Frog

Detta verktyg är nog ett av dom absolut mest använda i världen. Med Screaming Frog kan du bland annat göra en omfattande SEO on-page analys över din webbplats, hitta brutna länkar, kolla sitemaps och mycket mer. Screaming Frog är helt gratis för webbplatser med upp till 500 sidor, därefter betalar man bara en engångssumma per år för att få full kapacitet av detta SEO verktyg. Screaming Frog är ett program som du har lokalt på din dator.

Besök Screaming Frog webbplats!

Semrush

Semrush är ett verktyg online för sökmotoroptimering, sökmotormarknadsföring, sociala media marknadsföring och mycket mer. Detta verktyg är mycket kraftfullt och har stora databaser på nästan alla webbplatser på internet. Man kan bland annat få rapporter på on-page, off-page, position tracking, cpc cost med mera. Semrush är gratis upp till ett par rapporter per dag. Vill man få ut full funktionalitet så betalar man en kostnad per månad. Vi på Empire Web använder Semrush flera gånger dagligen för både oss själva och våra kunder.

Besök Semrush webbplats!

Google Analytics

Har du redan ett befintligt Google Analytics konto och implementerat spårningskoden på din webbplats så vet du nog hur otroligt viktigt och bra detta gratis verktyg är. Men det många inte vet är att Google Analytics kan vara ett kraftfullt verktyg för sökmotoroptimering. Man kan bland annat analysera besöksmönster, sidor som har mest sidvisningar, textinnehåll som har lägst respektive högst avvisningsfrekvens med mera. Tillsammans med dessa funktioner så kan detta verktyg vara en väldigt bra nyckel i din verktygslåda bland verktyg för sökmotoroptimering.

Besök Google Analytics webbplats!

Google

Googles sökmotor är otroligt underskattat när det kommer till att använda det som ett verktyg för sin sökmotoroptimering. I Googles sökmotor så kan man få fram saker som bland annat relaterade sökord, konkurrenters positioner, sök utseende, inspiration på titlar samt metabeskrivningar och mycket mer. Vi på Empire Web använder ganska frekvent hederliga Google sökmotor när vi arbetar med våra SEO kunder. Detta är ett helt gratis verktyg som hela tiden uppdateras.

Besök Google webbplats!

Google Pagespeed insight

Idag är det viktigt med en snabb webbplats både på mobil och på dator. Detta är viktigt inte bara för dina besökare utan även för sökmotorer som Google. Med Google Pagespeed insight så kan du göra en analys över din webbplats och på så sätt få en poängsättning om hur bra din webbplats är i hastighet. Förutom att detta SEO verktyg analyserar webbplatsen så får du en mängd med förslag och idéer på hur du kan förbättra resultatet och göra din webbplats snabbare. Detta verktyg också helt gratis samt att det är utvecklat av Google.

Besök Pagespeed insight webbplats!

Summering:

Bland alla olika verktyg för sökmotoroptimering så kan det vara ganska enkelt att tappa bort sig. Beroende på vilket verktyg du vill ha och behöver för din sökmotoroptimering så kan det bli ännu mer svårare att veta vilket som är bäst och om man ska betala för det eller inte. Det var därför vi valde och göra en lista på 5st SEO verktyg som är gratis eller delvis gratis. Och även verktyg som vi själva använder på daglig basis. Vi på Empire Web tycker det ska vara enkelt och jobba med sökmotoroptimering.

Om du har några frågor när det kommer till verktyg för sökmotoroptimering så är du välkommen att höra av dig. Du kan nå oss nedan eller via någon av våra kanaler vi hänger på.

Missa inga veckotips!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du en notis när vi publicerar nya intressanta artiklar.