Skip to main content

Growth hacking är en trending marknadsföringsstrategi där man samlar och analyserar information för att skapa en relevant och lyckad marknadsföring som riktas mot rätt målgrupper. Metoden fokuserar på att använda lågkostnadsstrategier för att hitta nya eller behålla kunder. Growth hacking är en marknadsföringskanal som består utav fyra arbetsmetoder som kompenserar varandra och skapar en kraftfull marknadsföring. Genom dessa metoder fokuserar man på strategier för att få ett företag att växa genom innovativa tillväxtstrategier.

1

Google Analytics

Google Analytics är ett statistikverktyg från Google som mäter och analyserar besöksstatistik. Med hjälp av detta verktyg kan vi även analysera besökares beteende, intressen, kön och ålder etc. På så sätt vet vi vilken målgrupp som är intressant och mindre intressant för just din verksamhet. Första steget till att börja spåra besökare genom Google Analytics är att sätta upp ett konto och implementera ett script på webbplatsen.
2

UX metoder

UX är en förkortning på User experience (användarupplevelse). När man arbetar med growth hacking är det A och O att testa olika gränssnitt och hur dem förändrar besökares beteende positivt och negativt. Det går också ut på att analysera kundens resa från första kontakten med din produkt/tjänst till kunden lämnar eller köper produkten. För att få fram statistik och beteende på UX metoder använder vi ovan verktyg Google Analytics, en kombination av dessa verktyg är verkligen kraftfullt.
3

SEO

Hur ska vi då driva trafiken till webbplatsen? Det är här SEO (sökmotoroptimering) kommer in i bilden som ännu ett verktyg i growth hacking. Det handlar om att skapa innehåll och optimera webbplatsen för relevanta sökord och på så sätt nå en högre position hos sökmotorerna. Genom löpande arbete av SEO kan vi optimera din webbplats för att få maximal exponering till organisk trafik.
4

Digital marknadsföring

De tre arbetsmetoderna ovan är grunden till en lyckad growth hacking. Självklart arbetar vi även med digital marknadsföring för en bredare spridning. Det kan handla om annonsering på Facebook, Instagram eller Youtube beroende på var dina potentiella kunder befinner sig. Läs mer om digital marknadsföring under våra tjänster.

growth hacking byråGrowth hacking byrå

Vi kombinerar programmering med growth hacking, vår byrå vet att båda delarna är extremt viktigt för en långsiktig framgång. Vårt mål är att vara din pålitliga och transparenta tillväxtpartner. Oavsett om du är ute efter en ny webbplats eller attrahera nya kunder. Vi arbetar alltid med unika lösningar för varje kund för att hitta kanalen och strategin som ger bäst tillväxt. Vi hjälper dig bland annat med:

  • Automatiserad mätning av beteende och konverteringar
  • Större synlighet för organisk och betald trafik
  • Programmera och testa olika strategier som rör verksamheten framåt
  • Frekventa avstämningar av våra/era idéer.

Growth hacking kurs

Räcker inte tiden till? Vi arbetar med flertal kunder där vi har fullt ansvar och redovisar rapporter varje månad. Men vill du lära dig growth hacking på egen hand så arrangerar vi skräddarsydda Growth hacking kurser. Vi sätter ihop en kurs efter dina förutsättningar oavsett befintliga kunskaper. Om du saknar kunskaper eller erfarenhet av verktygen ovan börjar vi i en liten skala med grunderna. Kontakta oss idag för att boka en skräddarsydd Growth hacking kurs.