Skip to main content

Strategi för maximal intäkt vid annonsering på sociala medier

Vi får ofta mail och samtal från potentiella kunder där det första de flesta säger är ’’Jag har testat annonsera på Facebook och Instagram men inte fått några resultat’’. Facebook likt andra verksamheter har förenklat möjligheten att marknadsföra sin sida eller inlägg genom en blå knapp, som oftast heter ’’Marknadsför inlägg’’ och det är den knappen som majoriteten klickar på och tror att försäljningen skall dra igång. Det är inte så du ska arbeta med paid social för att nå maximal avkastning och resultat.

Klicka inte på den blåa knappen!

META har gjort det enkelt för företagare att spendera pengar på sociala medier utan att man får någon specifik utbildning i hur man bör göra för att nå bäst resultat. Den blåa knappen finns på Facebook och du hittar den också som ett alternativ för instagram annonsering. Tyvärr fungerar det inte riktigt så enkelt. Att klicka på den blåa knappen är lite som att slänga pengar i sjön. Framförallt om du inte har massvis av besökare och följare sedan tidigare som Facebooks AI kan hämta data ifrån. Vad denna blåa knappen egentligen gör är att den plockar kanske 5-10% av parametrarna som du egentligen kan optimera och den skickar ut ditt inlägg mot allmänheten. Men vilka är det som är din köpstarka målgrupp? Har du tur, så kanske du når 1% av din faktiska målgrupp. Resterande 99% som ser din annons skrollar bara vidare i flödet men du betalar fortfarande för att dem skall se din annons.

marknadsför nu knapp facebook

Kundcase

Behöver du också hjälp med marknadsföring på sociala medier? Då kan vi hjälpa dig! Vi arbetar med Facebooks egna verktyg ADS manager där vi först konfigurerar en pixel för att spåra allt som händer på din webbplats, från besökare till köphändelser. Här gör vi en målgruppsanalys för att rikta din Facebook annonsering mot rätt 100% målgrupp och inte bara 1%. Vad gör vi när vi hittat rätt målgrupp? Vi behöver först och främst göra pixeln varm med fler besökare men även öka engagemanget. Nedan är ett exempel på hur vi hjälpte Loikashop att göra pixeln varm till väldigt låg kostnad.

bra tävling på facebook

Vi arbetade i en s.k. funnel, där vi började vår Facebook annonsering genom att samla på oss data. Vi skapade två separata tävlingar på deras facebooksida där man fick gilla sidan och kommentera vilken produkt man ville vinna. På detta sättet ökade vi engagemanget och gjorde pixeln varm. Det betyder nu att vi har massor av människor som vi vet är intresserade av Loikashops produkter. Det är helt rätt målgrupp och vi kan nu skapa köpstarka annonser som riktar sig mot dessa personer och personer som liknar dessa med hjälp av Facebooks AI (lookalikes). Så hur gjorde vi?

misstag och strategier facebook annonser

Vi skapade ett x antal personifierade annonser mot dessa målgrupper med produkter som vi rekommenderar. Vi använde av oss dynamisk Facebook annonsering som anpassar sig efter varje person automatiskt. Dvs, om Lotta har visat intresse för en specifik byxa så är den denna byxan som kommer att visas för Lotta. Läs mer om dynamiska annonser här. Efter 7 dagar annonsering med låg budget har Loikashop lyckats få in 61st köp till ett värde av drygt 27.175kr. Kostnaden för detta är 623,85kr. Det betyder att Loikashop har en avkastning på annonskostnader (ROAS) från köp på drygt 43 x pengarna. Vårt samarbete fortsätter i skrivande stund och vi ser fram emot att se resultatet efter ytterligare 7 dagar.

misstag och strategier facebook annonser

Kontakta oss

Kontakta oss 08-520 276 90

    Namn

    E-post

    Ämne

    Meddelande